De DGA & de verwachtingen van de familie

Al jaren werkte hij in de zaak van zijn vader. Eerst, tijdens zijn schoolvakanties als manusje van alles in het magazijn, sinds enkele jaren als Hoofd Verkoop. Inmiddels is wel duidelijk dat zijn vader, met de rest van de familie, hem als de gedoodverfde opvolger ziet. Maar, in zijn achterhoofd knaagt de twijfel. Ben ik wel geschikt om mijn vader op te volgen? Is dit wel echt wat ik wil? En kan ik wel aan de verwachtingen van mijn familie voldoen?

Eigenlijk vraagt hij zich af of hij wel bij de organisatie past en of de organisatie wel bij hem past. Gedeeltelijk kunnen deze vragen beantwoord worden door een goede inhoudelijke analyse uit te (laten) voeren van het bedrijf en de vaardigheden en drijfveren van de opvolger. Hulp van buitenaf is hierbij van essentieel belang voor het slagen van het proces, ook al kan de uitkomst anders zijn als in eerste instantie is ingeschat. Voor een ander deel is en blijft dit een persoonlijke ontdekkingsreis voor de opvolger. Soms helpt het daarbij om in contact te komen met anderen in vergelijkbare situaties.

Bij bedrijfsoverdracht en opvolging is het belangrijk dat de verwachtingen van alle betrokkenen, DGA, opvolger en familie, open en eerlijk besproken worden. Door de combinatie van zakelijke en persoonlijke belangen – met daarbij nog de emotionele lading – is dit vaak een complex proces. Om alle verwachtingen tijdig en helder op tafel te krijgen, is externe begeleiding hierbij vaak nuttig zodat de overdracht en opvolging voor alle betrokkenen succesvol verloopt.


Op zoek naar hulp van buitenaf? Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier en ontvang direct de whitepaper in uw mailbox.

Ander nieuws

De DGA & een succesvolle bedrijfsoverdracht

Vanuit ervaring heeft IJsselvliet een integrale aanpak voor bedrijfsoverdracht ontwikkeld met aandacht voor de continuïteit van het bedrijf en voor het behoud van de goede relaties in de familie.

Lees meer >

Behoud van de zaak in de familie: begin op tijd!

Dit blijkt uit een onderzoek dat onder zo’n 200 familiebedrijven in de gemeente Groningen is uitgevoerd. Gemiddeld duurt het zo’n 4 jaar (!) om de overdracht of opvolging goed en helemaal af te handelen. Als belangrijke succesfactor voor het bedrijf wordt de eenheid tussen bedrijf en persoon (DGA) genoemd. Jezelf als DGA of familie bewust zijn van deze factoren en feiten is dus een belangrijke voorwaarde voor een succesvol proces en afronding van overdracht en opvolging.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier