De DGA & een succesvolle bedrijfsoverdracht

“Wanneer wil ik mijn bedrijf overdragen aan de volgende generatie?”. Een vraag waar veel DGA’s mee worstelen. Want, het ‘wanneer’ omvat eigenlijk nog veel meer andere vragen. Hoe ga ik de overdracht regelen? Aan wie ga ik het bedrijf overdragen? Wat ga ik zelf doen na de overdracht?

Met het gegeven dat de invulling van de nieuwe rol van de DGA zo belangrijk is voor een geslaagde bedrijfsopvolging, wordt de emotionele kant van het proces nogal eens te weinig belicht.

Uiteraard zijn de antwoorden op deze vragen voor iedere DGA én voor iedere situatie anders. Maar het proces van overdracht en opvolging doorloopt wel altijd dezelfde fasen. De toekomst van het bedrijf moet besproken worden, naast de geschiktheid van de opvolg(st)er, de betrokkenheid van de familie na de overdracht en uiteraard komen de financiële en juridische zaken op tafel.

Vanuit onze ervaring bij het begeleiden van bedrijfsoverdracht hebben wij een integrale aanpak ontwikkeld die aandacht heeft voor de continuïteit van het bedrijf en voor het behoud van de goede relaties in de familie. Met onze aanpak staat u als DGA er dus niet alleen voor!


Wilt u weten hoe u uw bedrijf op een goede manier in de familie kunt houden? Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier en ontvang direct de whitepaper in uw mailbox.

Ander nieuws

HRM

Behoud van de zaak in de familie: begin op tijd!

Dit blijkt uit een onderzoek dat onder zo’n 200 familiebedrijven in de gemeente Groningen is uitgevoerd. Gemiddeld duurt het zo’n 4 jaar (!) om de overdracht of opvolging goed en helemaal af te handelen. Als belangrijke succesfactor voor het bedrijf wordt de eenheid tussen bedrijf en persoon (DGA) genoemd. Jezelf als DGA of familie bewust zijn van deze factoren en feiten is dus een belangrijke voorwaarde voor een succesvol proces en afronding van overdracht en opvolging.

Lees meer >

Checklist: hoe sterk is ‘jouw’ organisatie?

Twaalf punten van een treffende frisheid om toe te passen bij het kijken naar en de beoordeling van de organisatie door jouw eigen bril.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier