Digitaal denk-& doe-werk

Denken en doen gaat vooraf aan veel digitale ontwikkelingen. Nog steeds staat de mens aan de basis en dat blijft nog wel even zo, ook met de toenemende snelheid waarmee ontwikkeld wordt.

Anderzijds, de digitale transformatie walst over ons heen. In de komende tijd wordt dat nog versterkt door meer gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI), Robotics en – waarschijnlijk – Kwantum Computers. Het onderwerp ‘digitaal’ ligt daarom op elke directietafel. Wat doen we, wat willen we, wat kunnen we? Daarmee wordt elke strategie ook een digitale strategie. En is het toch ook weer mensenwerk. Denken en daarna doen.

Wat is dan digitale strategie? Je zou kunnen zeggen dat bij elke verandering of vernieuwing in een organisatie eerst een digitale variant wordt ontwikkeld. Meer en meer wordt aan de start al begonnen met het bouwen van de applicaties die straks de digitale business vormen en gaan ondersteunen. Sterker nog, de digitale variant die echt zijn eigen leven gaat leiden, is in ontwikkeling. Boeiend, want dat zet de zaak pas echt op zijn kop!

Vaak ontstaan er alleen maar meer vragen. Wat kan technologie betekenen en welke voordelen biedt het die eerder niet van toepassing waren? Hoe kan het mijn business of de organisatie verrijken? Vragen die de moeite van het overdenken zeker waard zijn. Ook dat komt neer op denken … en daarna doen!

Zin om te beginnen? Volgende week organiseren we zo’n denk- en doe-sessie bij IJsselvliet.  Klik hier voor de details. Schuift u aan?

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier