Familie en de zaak: het belang van een integrale aanpak

Vaak begint het proces van bedrijfsopvolging met het bepalen van de waarde van het bedrijf of met een bezoek aan de notaris voor de voorbereiding van de juridische overdracht.

Tijdens het proces komen nog meer experts en adviseurs in beeld. Denk bijvoorbeeld aan belastingadvies en persoonlijke financiële planning. Al deze inhoudelijke expertise is nodig, maar daarnaast is er de minstens zo belangrijke relationele kant. Denk hierbij aan de verhoudingen in de familie, de verschillende gevolgen voor familieleden en de persoonlijke verwachtingen van de DGA en zijn partner.

Integrale aanpak

Wij geloven in een integrale aanpak, waarbij alle aspecten van bedrijfsoverdracht en -opvolging op het juiste moment aan de orde komen. Wij hebben niet zelf alle expertise in huis, maar beschikken wel over een vertrouwd netwerk van alle benodigde adviseurs. Wat we daarnaast ook in huis hebben, is een bewezen succesvolle aanpak die we inmiddels bij tientallen bedrijven (van 5 tot 2.000 medewerkers in verschillende sectoren) hebben ingezet. Het onderscheidende van onze aanpak is daarbij de aandacht voor zowel de zaak als de familie, waarbij wij het proces op een samenhangende manier begeleiden.


In de achterliggende weken hebben wij meerdere keren geschreven over de DGA en het belang van een integrale aanpak.  Rode draad was vooral het thema van de wederzijdse belangen en verwachtingen, waarbij de aanpak en het gesprek is gericht op het geven van passende invulling van ieders wensen. Ons doel is daarbij steeds om voor alle betrokkenen te streven naar de meest succesvolle opvolging, gericht op de toekomst en het voortbestaan van het familiebedrijf. Van deze reeks is dit de laatste bijdrage.

Kennen wij elkaar al? Tijdens onze ontmoeting vertellen wij graag (vrijblijvend) wat wij voor u kunnen betekenen. 

Ander nieuws

De DGA & de verwachtingen van de familie

Om alle verwachtingen tijdig en helder op tafel te krijgen, is externe begeleiding vaak nuttig zodat de overdracht en opvolging voor alle betrokkenen succesvol verloopt. 

Lees meer >

De DGA & een succesvolle bedrijfsoverdracht

Vanuit ervaring heeft IJsselvliet een integrale aanpak voor bedrijfsoverdracht ontwikkeld met aandacht voor de continuïteit van het bedrijf en voor het behoud van de goede relaties in de familie.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier