Onderzoek strategie: uw hulp gevraagd

Regelmatig adviseren wij directies van organisaties over het opstellen en realiseren van strategie. Want, met een goed opgestelde en uitgevoerde strategie ben je als organisatie succesvoller. En wie wil er nu niet bij een succesvolle organisatie werken?

Natuurlijk, bij die uitvoering komt van alles kijken. Een van de aspecten is de manier waarop leiding wordt gegeven. Maar, in hoeverre is die manier van leiding van invloed op de opstelling en realisatie van de strategie? Maakt het wat uit?

Aanleiding voor deze vraag is het door Leinwand et.al. in 2013 in de USA uitgevoerde onderzoek. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in Harvard Business Review. Ze lieten zien dat ‘slechts’ 8% van de respondenten zowel goed waren in het formuleren van de strategie als het omzetten van die strategie in resultaten.

Wij hebben begin 2016 het onderzoek van Leinwand et.al. in Nederland over gedaan. In bovenstaande figuur vindt u de resultaten uit 2013 uit de USA en onze resultaten uit begin 2016 (in de witte blokjes).

Ons onderzoek liet zien dat ‘slechts’ 6%, of, anders gezegd, gemiddeld 1 op de 17 organisaties erg effectief is als het gaat om het opstellen van de strategie en de realisatie daarvan.

Omdat dit nu alweer twee jaar geleden is, maken we graag een vergelijking met de eerdere resultaten. Is er verbetering, verandering en zo ja, wat dan?

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Dank voor uw tijd!


Invullen kan anoniem en kost  ongeveer 10 minuten van uw tijd. De vragenlijst gaat eerst in op de stijl van leidinggeven. Vervolgens wordt ingegaan op het opstellen en uitvoeren van de strategie.

U kunt aangeven of u een samenvatting van de resultaten wilt ontvangen.

Wenst u meer informatie of komt u graag in contact met ons over dit thema, dan ontmoeten wij u graag.


 

Ander nieuws

IJsselvliet

2019

In 2019 helpen wij u graag bij het realiseren van uw doelen en ambities door op 3 manieren bezig te zijn met strategie en realisatie.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier