Uitbreiding team IJsselvliet

Met de komst van Jan Waardenburg breidt ons HR-team verder uit. Voor IJsselvliet is een verdere groei van het HR-team van groot belang, om in de toenemende vraag naar HR-gerelateerd advies te kunnen blijven voorzien. De essentiële strategische waarde van een krachtig HR-beleid wordt door steeds meer organisaties onderkend en omarmd.

De achtergrond van Jan Waardenburg past uitstekend bij de resultaatgerichte filosofie van IJsselvliet. Hij heeft eerst Bestuur & Organisatie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en heeft vervolgens de master behaald in HRM. Hij is werkzaam geweest in commerciële omgevingen. Hieronder als laatste een geruime periode als HR-manager bij een groeiend retailketen in de concurrerende fashionbranche. Hij voegt aan het team vanuit zijn ervaring dan ook resultaatgerichtheid en commercialiteit toe. Binnen HR betekent dit concreet dat hij veel oog heeft voor de individuele bijdrage van medewerkers, alsmede de meetbaarheid en optimalisatie hiervan. Vanuit analyses zoekt hij continu naar efficiëntie en effectiviteit. De basis van zijn aanpak is echter altijd de conversatie, waarin alles gezegd mag (en moet) worden.

De reden om voor IJsselvliet te gaan werken is er voor Jan vooral in gelegen dat IJsselvliet de ambitie heeft om écht iets te betekenen voor organisaties.  “Niet alleen advies geven, maar ook meehelpen met de realisatie ervan. Op die manier sta je ook echt voor jouw advies. Deze stap, het hands-on meebouwen met de organisatie, ligt mij uitstekend. De combinatie tussen strategie en implementatie daarvan heb ik in al mijn functies tot dusver gehad”, aldus Jan Waardenburg.

Middenkader, pak uw rol en positie!

Waarom elke organisatie een heel eind zou moeten kunnen komen met het middenkader? Met vier handvatten en een mooi praktijkvoorbeeld wordt het waarom in dit artikel toegelicht. Een oproep aan het middenkader om de rol en positie te pakken die hen toekomt.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons hier een mailtje klik hier