De DGA & visie(s) op het ondernemerschap

Na enkele jaren van voorspoedige groei, ontdekt de DGA van een technische groothandel dat zijn werk steeds meer intern gericht wordt en daarmee minder ondernemend.

De organisatie groeit, er moeten mensen aangenomen worden. De afdelingen en regio’s krijgen een eigen manager en de DGA stuurt steeds meer op de cijfers en maandelijkse rapportages in plaats van op persoonlijk inzicht en contact.

De beoogde opvolger van de DGA, zijn oudste dochter, lijkt veel op haar vader: gericht op kansen in de markt en een echte ondernemer.

Na een gesprek met ons blijkt dan ook al gauw dat er een mismatch is tussen de behoefte aan beheerste groei van de organisatie en de competenties van de dochter. In enkele vervolggesprekken met vader en dochter komen we tot een voor alle betrokkenen bevredigende oplossing. De DGA trekt een sterke financieel manager aan die samen met de andere managers een Management Team (MT) gaan vormen zodat zijn opvolgster haar handen vrij heeft om te doen waar ze goed in is: ondernemen!

Door elkaar persoonlijke aandacht te geven en gericht in gesprek te gaan, blijft de dochter een betrokken aandeelhouder bij het familiebedrijf, op weg naar succesvolle opvolging!


Gaat u graag met ons om tafel over de zoektocht naar een passende invulling, afgestemd op ieders wensen en gericht op de toekomst van het familiebedrijf?

Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier en ontvang direct de whitepaper in uw mailbox.

Ander nieuws

De DGA & de verwachtingen van de familie

Om alle verwachtingen tijdig en helder op tafel te krijgen, is externe begeleiding vaak nuttig zodat de overdracht en opvolging voor alle betrokkenen succesvol verloopt. 

Lees meer >

De DGA & een succesvolle bedrijfsoverdracht

Vanuit ervaring heeft IJsselvliet een integrale aanpak voor bedrijfsoverdracht ontwikkeld met aandacht voor de continuïteit van het bedrijf en voor het behoud van de goede relaties in de familie.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier