(Jo)uw zakelijke toekomst: regeren is vooruitzien!

Over verbinding, veiligheid en vertrouwen

Ben jij er  – als de opvolgende generatie  – in de familielijn echt van overtuigd? Dat je, als de overdracht straks plaatsvindt, het stokje ook echt krijgt aangereikt? Dat alles in goede handen is bij jou en dat je er klaar voor bent om de organisatie – het familiebedrijf – de toekomst in te laveren? En wat verwacht je eigenlijk qua rol en positie van de huidige generatie  – jouw (groot)ouder die je graag te vriend houdt- als het zover is?

Jij, als (jonge) ondernemer komt op enig moment in je ‘carrière’ op het punt waarop je als nieuwe generatie het bedrijf, net zoals jouw (groot)ouders, ‘in de schoot geworpen’ krijgt, althans, volgens de buitenwereld. Wat tegelijkertijd gebeurt, is dat de huidige ondernemer – let wel: degene die het bedrijf al jarenlang door dik en dun loodst – er (nog) geen goed beeld bij heeft welke ambities jij als opvolger eigenlijk hebt en of dit matcht met de huidige koers van de organisatie. Tegelijk glijdt de tijd soms als zand door de vingers en komt de datum waarop je op eigen benen gaat staan steeds dichterbij. Dat gegeven proberen wij vroegtijdig in het bewustzijn van zowel de startend als de vertrekkend ondernemer te krijgen. Want: regeren is vooruitzien!

Wat ons betreft, draait de omgang met en tussen de verschillende generaties om de goede samenwerking, de oprechte verbinding en het wederzijds vertrouwen. Dit in een setting van veiligheid, waar het een prachtig proces is om de eventuele samenwerking samen te managen en te stroomlijnen. Gelukkig hebben de meeste ondernemers wanneer zij het stokje overdragen, het vertrouwen dat het met ‘hun’ bedrijf goed zal blijven gaan. Loslaten is de kunst. Wie immers altijd de touwtjes in handen had, de koers uitzette en de beslisregels bepaalde, zet daar niet zomaar even een punt achter. Dat besef is bij beide partijen nodig. Want uit handen geven, is een minstens zo grote uitdaging als er aan gaan staan, klaar om de eigen koers te varen.

Wij zitten regelmatig met beide generaties om tafel om het gesprek aan te gaan over (jo)uw zakelijke toekomst. Om te luisteren en om te leren van elkaar. Om stap voor stap met elkaar te komen tot wederzijds begrip en een heldere toekomstvisie over ieders rol, positie en aanpak. Om elkaar de juiste vragen te stellen, waarbij de visie van beide kanten de kern vormt voor een toekomstbestendige organisatie.

Oftewel: wij maken het onbespreekbare bespreekbaar, waarbij harmonie en het streven naar continuïteit de uitgangspunten zijn.

Ontmoeten wij elkaar binnenkort?

Door Hendri Meilink

Ander nieuws

IJsselvliet

2019

In 2019 helpen wij u graag bij het realiseren van uw doelen en ambities door op 3 manieren bezig te zijn met strategie en realisatie.

Lees meer >

Ben jij onze nieuwe communicatief sterke en gedreven business strategy consultant?

Vanwege uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een communicatief sterke en zeer gedreven Business & Strategy Consultant met 3 tot 5 jaar werkervaring. Beschik jij over een scherpe en analytische blik? Neem dan voor meer informatie contact op met STORM in Recruitment. Zij verzorgen voor ons de sollicitatieprocedure.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons een mailtje klik hier