Strategie en resultaat: de onderzoeksresultaten!

Hoe goed zijn Nederlandse organisaties in het omzetten van strategie in resultaat? Het antwoord op die vraag krijgen, dat was het onderzoeksdoel van Yvonne Nijkamp Msc.

Aanleiding is het door Leinwand et.al. in Amerika uitgevoerde onderzoek. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in Harvard Business Review. Ze lieten zien dat ‘slechts’ 8% van de respondenten zowel goed waren in het formuleren van de strategie als het omzetten van die strategie in resultaten.

Hoe zit dat nu in Nederland? Wij hebben onderzoek gedaan bij middelgrote organisaties, vooral in Noordoost- en Midden Nederland.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Save the date | meld u nu aan…!

Nieuwsgierig naar onze (uitgebreide) bevindingen? Op 16 mei a.s. organiseren wij een bijeenkomst waarin wij, samen met Yvonne en andere respondenten, de uitkomsten zullen toelichten.

Bent u hier graag bij? Stuur ons dan een mailbericht met uw aanmelding. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wie het eerst komt…

Heeft u interesse in het volledige Masteronderzoek? Klik hier.

 

 

Optimale balans tussen ondernemen en managen. Hoe dan?

IJsselvliet Strategie & Realisatie komt in gesprekken met DGA’s diverse dilemma’s tegen waar zij mee worstelen. Een van de dilemma’s die bijna in ieder gesprek aan de orde komt is de (on)balans tussen ondernemen en management. In dit artikel brengen we de problematiek in kaart en reiken wij oplossingsrichtingen aan.

Lees meer >

Wilt u dat wij contact opnemen? Stuur ons hier een mailtje klik hier